Hem & Inredning

I butiken har jag valt produkter med omsorg och kärlek, t.ex Lovely Linnens underbara lakan och handdukar, Klässbols handdukar, dukar och underbara mjuka badlakan, förkläden i bomullscanvas, skinn eller mocka. Vi har glas från Reijmyre och Skruf. Keramik från Österlen, Jönköping och Stockholm. Organiska doftljus och doftpinnar. Ullkrukor, ullänglar och mycket mer. Jordnära material och produkter framtagna för att hålla och älskas länge.

Kökshanddukar och dukar från Klässbols

Klässbols Linneväveri i Värmland producerar tidlösa vävnader i naturmaterial för hem och offentlig miljö. Klässbol har en mycket fin hantverkstradition och deras höga nivå på design och kvalitetet uppskattas i hela välden. I sortimentet finns bland annat dukar, löpare, handdukar, servetter och i butiken har jag handplockat ett fint urval. 

 

Kelim mattor

Handgjorda vackra och unika kelimmattor i ull från Marrakesh

Ullfiltar

Fina mjuka ullfiltar från Stackelbergs.

Lovely Linen

Lovely Linen drivs av kärleken till det levande, naturliga och icke-perfekta. Linnet har en fantastiska förmåga att stå emot vardagens slitage och bara bli vackrare och skönare för varje dag. I Gårdsbutiken finns bordslinne, sänglinne, handdukar, hamam-badlakan och kimonos från Lovely Linnen i underbara färger.

Lovely Linnen är en lite grövre väv, specialtvättat, vilket gör det underbart mjukt mot kroppen och ger tyget en vacker struktur som omsluter din kropp och – som riktigt fin linkvalitét gör – håller det dig varm om det är kallt och svalkar om det blir för varmt. Lovely finns i färger som kompletterar varandra väl och med fördel kan mixas.

Linne Gästhanddukar från Lovely Linen, 35 X 50 cm. Fibern i linnet har en mycket god förmåga att absorbera fukt (50% bättre än bomull) och sedan torka snabbt igen.

Färger: Rose, Pink, Dusty blue, Beige, Off White

 

Hamam-handduk. 90×145 i 100% tvättat linne. Ett badlakan med mycket god torkförmåga. Tar liten plats trots sin storlek, därför utmärk att ha med i träningsväskan. Mjuk och lätt att svepa runt sig i bastun eller efter duschen.

Färger: Old-Rose, Dusty-Pink, Dusty-Blue, Natural-Beige, Off-White

 

Linne är underbart att sova i

Lovely Linnens har en serie härliga lakan i hög kvalitet som bara blir skönare med åren. Lovely Linen® är specialtvättat för extra mjukhet och vacker struktur. Lin är en naturfiber med egenskaper som passar extra bra till just sängkläder. Fibern i linnet har en mycket god förmåga att absorbera fukt (50% bättre än bomull) och sedan torka snabbt igen. Det gör att sängkläderna förblir torra och behagliga mot kroppen. Lovely Linen® håller dig skön sval på sommaren och då det blir kallare ute värmer det behagligt.

Det finns underlakan, påslakan, örngott i serien Mist. Den har en något tätare väv som ger en tunnare och mer luftig känsla. Allt i 100% lin och specialtvättat för en vacker och extra mjuk struktur.

Underlakan i en fin blandning av finaste lin och bomull. Finns för både enkel och dubbelsäng. Mått: 150X260 och 260X260.

Färger: Dark grey, seashell white

 

 

Örngott i en färgskala som går utmärkt att mixa med alla lakan och örngott.100% lin. Storlek 50 X 60 cm

Färger: Misty Dawn, Misty Grey, Misty Meadow, Misty Sky, Misty Cloud (i bildordning)

 

Påslakan, Misty har en något tätare väv som ger en tunnare och mer luftig känsla. Allt i 100% lin och specialtvättat för en vacker och extra mjuk struktur.

Det finns i två storlekar:

145 x 210 cm enkelsäng 

240 x 220 cm dubbelsäng 

Färger: Misty Dawn, Misty Grey, Misty Meadow, Misty Sky, Misty Cloud (i bildordning)

 

 

 

Glas, keramik och annat till köket

Vi har ett urval traditionella glas från Reijmyre och moderna produkter från Skruf glasbruk.

Keramiken kommer från Anna-Bell i Simrishamn, Monica Johansson i Gustavsberg och Mia Blanche på Södermalm i Stockholm.

Nytt för 2023 är keramik från Studio Camilla Ståhl.

Bilder på våra produkter finns även att se på Instagram.

 

Reijmyre Glas

Slottet är en tidlös serie med historisk anknytning. I sortimentet finns vinglas, selterglas och vin/vatten karaff, Ölglas, champagneglas med och utan dekor tillverkade efter 1700 tals teknik på Reijmyres Glasbruk. Vi säljer även Sverigeglaset utan dekor.

Vinglas SLOTTET 1700-tal Design Reijmyre Glas AB, 15 cl. Passar till både vitt och rött vin 

Champagneglas utan dekor, SLOTTET 1700-tal Design Reijmyre Glas AB,18 cl.

Selterglas SLOTTET Design Reijmyre Glas AB 15 cl

Champagneglas med dekor, SLOTTET 1700-tal Design Reijmyre Glas AB, 18 cl. 

Karaff SLOTTET 1700-tal Design Reijmyre Glas AB, 75 cl

Vinglas SLOTTET 2 pack. 1700-tal från Reijmyre Glas AB, 15 cl. Passar till både rött och vitt vin.

Glas

Vaser, lyktor och burkar från Skruf glasbruk och diverse glasburkar med lock.

Keramik

Anna Bells härliga keramik i stengods från Österlen. Koppar, muggar, tallrikar, små skålar, tvålkoppar mm.

Ljuvliga citron och limeskålar från Monica Johansson i Gustavsberg.

Mia Blanches keramik i härliga sommarfärger.

Camillas fina pastatallrikar.

Kaffemugg utan öra 

Muggar med öra

Små skålar från Anna-Bell på Österlen 

Monica Johansson

Monica Johansson är verksam som keramiker i G-studion i porslinsfabrikens gamla lokaler i Gustavsberg, där hon har haft sin ateljé sedan 1991. I butiken finns ett urval av hennes fina lime och citronskålar.

Handgjorda skärbrädor

Ingen skärbräda är den andra lik men de har en sak gemensamt, De är lätta att älska!  De handgjorda skärbrädor är tillverkade i Alm med stor omsorg av John i Baskemölla. Med lite kärlek blir de bara vackrare med åren.

 

Färgglada krukor i ull

Avevas blomkrukor och burkar är i 100% ull och har platt botten och en insida som är behandlad med naturgummi vilket gör krukan vattentät. De två olika färgerna blandar sig med varandra och ger en härlig ombré-effekt.

De färger som finns i butiken är: grå; olivgrön och aubergine

Storlekar och modeller: S,M,L

  • Small – D/H: 8 cm, Vikt: 30 g
  • Medium – D/H: 14 cm, Vikt: 70 g
  • Large – D/H: 19 cm, Vikt: 150 g

 

 

Varde ljus – och det vart

Vad är väl livet utan ljus? Hos mig finns inte bara solen som ofta skiner över Österlen utan även fina stearinljus i olika former, ljusstakar, ljusmanchetter med mera.

And-ägg-Påskljus Ø6.5 x H 9.5cm

Pure Blockljus 8 X 15 cm, brinntid 64 timmar. 110:-/st.

 

 

Gåsägg Påsk ljus Ø8 x H12cm

Pure Blockljus 5 X 20

Hönsägg Påsk Ø4,5 x H 6 cm

Passar i äggkoppen

 

Små parljus, vita 11X20 cm

Ljusmanchette i metall, lila.

Ljusmanchette i glas

Ljusmanchette i metall, 65 cm diam, lila

Silent Socks, mer än en vanlig möbeltass.

Med Silent Socks möbeltassar av tovad ull glider stolen lätt på alla blanka golv. Du slipper skrapljud, repor i golvet, envisa fläckar och tunga lyft. Dessutom dämpar Silent Socks ”krockljudet” mellan t ex stolar och bordsben. Den inre gummibollen med sitt invändiga stöd ser till till att Silent Socks sitter säkert på stolsbenet.

Silent Socks är en svensk produkt utvecklad för stålrörsstolar som dämpar skrapljud med upp till 18 dB, jämfört med stolens originaltass. Redan en dämpning med 8-10 dB upplevs som en halvering av ljudnivån.

Silent socks finns i flera färger och två olika storlekar:

  • Large Ø20-27 mm. Färger: Magnesium, Bronze, Graphite, Silent Cobalt,
  • Small Ø16-22 mm. Färger: Black, Dark Grey, Light Grey, Red
  • Det finns även möjlighet att beställa i storlekarna Ø28-35mm och 33-38mm.

 

Magnesium

Möbler

Fantastiska butterfly fåtöljer från Cuero.

Denna läderlappsfåtölj anses av många vara en av de vackraste i världen och är också en av de mest bekväma designfåtöljerna som finns. Denna har svart stålram med fyra millimeter tjockt läder. Hela stolen väger 14 kg. Det här är en livslång följeslagare som bara blir snyggare och skönare med åren. Modell: Pampa Mariposa. Färg: montana.

Vintagefåtöljen Vintage Mariposa Polo har svart ram och 4 mm tjockt läder. Vikt: 14 kg. Färg: polo.

Fotpall eller sittpall – välj själv. Pampa flying goose pall i lika fint och lyxigt läder som övriga fåtöljer. Svart ram. Vikt: 5 kg. Färg polo.

Solstol, Sunshine Marioposa fåtölj. Materialet heter ”outdoor sunbrella plus” vilket innebär att stolen är rost- sol och solskyddad. Cromeram, Vikt: 10 kg. Färg: vit. 

Vintage
Pall

 

Solstol
Cueros fåtöljer finns i många olika kulörer och material.