Musikkväll på Skräddaröd med Florence Rooth Quartet – FRQ

Torsdag 13 juli 19.30

En sång i en dröm – poesi på svenska och tillbaka till jazztraditionen

Florence Rooth Quartet ”FRQ” tolkar poesin med egna klanger och melodier. De trollbinder inte bara jazzentusiasten när de söker sig tillbaka till jazzhistoriens rötter, utan månar också om det nordiska och personliga uttrycket. Musik av bl.a. Bill Evans och Dylan.

Tillsammans har FRQ släppt två EP tillsammans under 2023, ”Poesi på svenska” där de blåser nytt liv i Karin Boyes mästerverk ”Ja visst gör det ont”  (lyssna här) samt samlings EP:n Florence Rooth Quartet – Live at Gladsax Studios. Se även evenemangsidan på Facebook:

Biljetter

Pris 250 kronor styck. Bokas via denna länk >>.

Något gott i pausen

Något smått och gott, nötter chips plus dryck finns att köpa i pausen.

Presentation av musikerna i Florence Rooth Quartet ”FRQ”

Florence Rooth (sång) är ett nytillkommet stjärnskott på jazzhimlen och har sjungit i både radio och TV, i kyrkor och på olika jazzscener. Hon arbetar även som organist i Ystad-Sövestads församling. Florence har studerat sång på folkhögskolan i Hjo och på Musikhögskolan i Malmö.

Martin Jutéus (piano) har studerat på jazzutbildningarna i Malmö och Skurup och är en mycket efterfrågad pianist. UNder våren 2021 släppte han sin första soloplatta ”The Poet Speaks”.

Henrik Lundström (bas) är basist och gitarrist som gärna rör sig i landskapet mellan jazzen och den nordiska folkmusiken. Efter utbildningar i Malmö och Nederländerna jobbar han både som frilansmusiker och pedagog.

Pontus Häggblom (trummor) från Österbotten i Finland är idag bosatt i Malmö där han spelar trummor i ett flertal aktuella jazzgrupper. Pontus har studerat i Stockholm, Paris och Malmö.

 

 

 Praktisk information om våra musikkvällar

  • Begränsat antal platser. Max 100 sittplatser enligt gällande regler, anvisade platser utomhus.
  • Enkel dryck och förtäring finns och förbeställs på info@skraddarod.se. Det finns även möjlighet att köpa på plats men i begränsad mängd, så förbeställ helst för säkerhets skull.
  • Stolar och bänkar finns. Egna stolar behöver alltså inte tas med.
  • Evenemanget är utomhus. Glöm inte ta med paraply vid regn.
  • Frågor till info@skraddarod.se eller tel: +46 728884288
  • Skräddaröd ligger mellan Rörum o Östra Vemmerlöv, följ skyltning mot Skräddaröd helhälsa. Adress: Hasslerydsvägen 4, Gärsnäs. Parkering finns.
  • Tar du bussen heter busshållplatsen Näbbegård och därefter ca en kilometers promenad.

Skräddaröd B&B

SKRÄDDARÖD B&B Skräddaröd 130 272 97 Gärsnäs +46 70-749 21 99 info@mangobalans.se