Tidigare event på Skräddaröd

Sommaren 2022

Jazz i augustikväll

I fint sensommarväder gästades vi återigen av Jazzit, en samling veteraner som med en härlig entusiasm fick alla som satt på vår gård att stampa takten. Jazzit är ett band från Österlen som består av ett gäng erfarna seniorer och vi är glada att de kom till Skräddaröd i år igen.

 

 

Sommaren 2021

Operakväll med Ernesto TresPalacios

I varma juli 2021 samlades nästan hundra personer på Skräddaröds innergård för att lyssna på en finstämd operakonsert med Ernesto TresPalacios, en fantastisk baryton som är född i Miami och är boende i Stockholm sedan många år. Sommarkvällen var ljum och vi gladdes över att återigen kunna dela kvällen med varandra.

 

 

Vi fick höra välkända arior ur bl.a: Barberaren i Sevilla, Carmen, Don Giovanni, La Traviata, och några musicals.

Sommaren 2020

Sommaren 2020 blev en annorlunda sommar. Det kom lagom med besökare på våra musikkvällar och vi ordnade så att alla kunde sitta på säkert avstånd från varandra. Några köpte lite enklare mat och dryck medan andra tittade in i vår gårdsbutik. Det blev några fina och stämningsfulla kvällar med underbar musik.

Emil Ernebro - Live outdoors

Den 9 juli fick vi ta del av en unik konsert med Emil Ernebro på akustisk gitarr. Emil är en musikant som "med bländande skicklighet och teknik för den akustiska gitarrmusiken vidare till en ny bred publik” - Motivering för gitarrpriset "Guitar People's Prize - Up and Coming"  Här nedanför finns fler fina recensionerna som talar sitt tydliga språk:

“Emil Ernebro spelar bas på sin akustiska, elförstärkta gitarr, han spelar ackord och meloditoner. Han spelar som sin egen orkester.”

“Ett fullsatt Scala häpnade, det lovar jag. Olle Adolphsons ”Trubbel” bör nämnas speciellt, den börjar vismelodiskt men mitt i brister Emil ut i en av de bästa jazzimprovisationer jag har hört.” (Bengt Eriksson, Ystads Allehanda)

Titta gärna in på YouTube för att se och höra Emil framföra den fina låten “Kärleksmorgon” av Georg Wadenius.

Erik Söderlind Plays McCartney

Den 6 augusti 2020 då gitarristen Erik Söderlind tolkade Paul McCartney. Eriks egen beskrivning av konserten lyder:

”De flesta låtarna är från Beatles perioden, skrivna av Paul McCartney. Men jag spelar också en del från hans soloplattor,” säger Erik Söderlind. ”Arrangemangen är nya och varje konsert och låt blir unik. Jag improviserar precis som när jag spelar jazz och mina tolkningar drar ofta åt det klassiska vilket inte är så konstigt eftersom jag började spela klassisk gitarr. Det är säkert också den akustiska gitarren som gör att tonen blir klassisk”

 

Jazzit

Det nygamla Österlenbandet Jazzit gästade oss innan sommaren tog adjö. Ett gäng erfarna seniorer som fick vår innergård att svänga.

 

Sommaren 2019

2019 – Piaf – Sången som liv

En magisk kväll då vi fick höra historien om Edith Piafs liv som vävdes samman med hennes mest älskade sånger. Regi Ole Forsberg. Text Ulla Lundqvist och Petra Kvist, som också sjöng. Dragspel: Håkan Andersson.

2019 – Monica Zetterlund- Enkel Vacker Öm

En musikföreställning om Monica Zetterlund som var älskad för sin glittrande humor och förmåga att berätta en historia med sin sång. Tillsammans med sånger ur en fantastisk låtskatt fick vi höra historien om hennes brokiga liv som artist, mamma och kvinna. Manus och sång: Petra Kvist. Piano: Martin Berggren, Kontrabas: David Andersson